Header_banner_image_8

A Sugár Mozi 2007. márciusában kezdte meg működését, a teljes külső és belső átalakításon átesett Sugár Üzletközpont második emeletén. A 4 teremmel nyíló mozi az elmúlt évek során folyamatosan a budapesti átlag felett teljesített. A sikerek okán 2010 nyarára 7 termes multiplexszé, míg 2011 őszére nyolc termessé bővült a komplexum. Az elmúlt 5 év bizonyítja, hogy az általános iparági trendekkel ellenben is lehet sikeres mozit üzemeltetni. A Sugár Mozit filmszínházként, rendezvényhelyszínként és médiafelületként is érdemes választani.

Block_floated_image_11

Block_header_image_11 Március 22. Megnyílik a Sugár Mozi a felújított Sugár Üzletközpontban. A budapesti mozipiacon független szereplőként induló mozi 4 teremmel és 796 fős befogadóképességgel nyit. A mozi már a nyitás évében kihasználtság és egy előadásra eső nézőszám alapján magasan a versenytársai felett teljesít.

Block_floated_image_12

Block_header_image_12 Tavasz. A vetítőgépek mellé minden terembe digitális projektor kerül, melyekkel a kópiáról történő vetítés helyett megkezdődik a digitális reklámsugárzás. 2008-ban kerül a mozikba a Mamma Mia! című film, amelynek egy előadásra eső nézőszámában a Sugár Mozi minden budapesti rekordot megdönt, maga mögé utasítva olyan nagy, többtermes multiplexeket is, mint a Palace Westend vagy a Cinema City Aréna.

Block_floated_image_13

Block_header_image_13 Január. Szerződés a Lyoness vásárlói közösséggel, mely heti, rendszeres Business Day rendezvényét azóta is a Sugár Moziban tartja.
Szeptember. Megépül a Sugár Mozi ötödik, 50 fős Bacsó stúdióterme.
Október. A Mozi 160 fős Fellini termében installálásra kerül az első 3D-s Christie vetítőgép.

Block_floated_image_14

Block_header_image_14 Május. Budapest egyik legnagyobb vásznú, 400 fős terme, a Spielberg is 3D-s Christie vetítőgépet kap.
Június. Újabb két, 50 fős stúdióteremmel bővül a Sugár Mozi.
November. A Telenor hosszútávú on-screen reklámmegállapodást köt, a digitális spotok minden előadás előtt vetítésre kerülnek.

Block_floated_image_126

Block_header_image_126 November. Újabb, immár a nyolcadik terem építése fejeződik be. A Bujtor-terem 54 fő befogadására alkalmas, önálló jegypénztárral és büfével szolgálja ki a nézőket.

Block_floated_image_127

Block_header_image_127 Április. A Sugár Mozi két 120 fős terme és két stúdióterme is digitális vetítőgépet kap.
Október. A Mozi két utolsó stúdiótermét is digitális vetítőgéppel szereljük fel, így a Sugár Mozi a budapesti önálló mozik közül elsőként éri el a 100 százalékos digitalizáltságot! A termekben üzemelő Christie vetítőgépeket központi vezérlés irányítja, a tartalmat központi library-rendszer szolgálja ki.

Block_floated_image_143
Block_floated_image_144

Block_header_image_144 2014. október 22-én vásárolták meg a hárommilliomodik mozijegyet.