Info-press-banner
2011. március 16., szerda
A Hungaroton teljes kínálata felkerült az iTunesra

A Hungaroton 2010 tavaszán kezdte meg az archív és a már forgalomban lévő kínálatának digitalizálási folyamatait. Elsőként a legrégebbi és különleges felvételek archiválása történt meg, majd ezt követte a különösen keresett és népszerű albumok feldolgozása.
Ezzel egy időben, öt kontinensre kiterjedően kezdte meg az értékesítést a Hungaroton a Magyarországon már forgalomban lévő albumokkal. Ehhez partneréül a világ legnagyobb zenei kereskedőjét, az Apple iTunes zeneáruházát választotta. “Nagy örömmel jelenthetem be, hogy egy évvel a munkák elindulása után az iTunes közönsége előtt immár az összes, CD-n valaha megjelent Hungaroton felvétel elérhető.” - mondta Hollós Máté, a Hungarton Records Kft. ügyvezető igazgatója. “Így a nemzetközi díjakat is elnyert klasszikus felvételek mellett a 60-as és 70-es évek nagy magyar slágerei is megjelentek az iTunes zeneáruházban. Most pedig megkezdtük az igazi kincsek, az eddig soha ki nem adott vagy csak LP-n megjelent felvételek digitalizálását és feltöltését is.”
Az iTunes Music Store zenebolt 2003. április 28-án nyitott meg és 2010 őszére már több, mint 10 milliárd zeneszámot adtak el. A program az Apple honlapjáról szabadon letölthető. 2009. áprilisától a zeneáruház teljes gyűjteményéről eltávolították a másolásvédelmet és a zeneeladásból származó forgalma révén az első számú zeneértékesítő lett a világon online és offline egyaránt.
A Hungaroton egyéves forgalmának bíztató tapasztalata, hogy a nemzetközi értékesítés csak az iTunes áruházban értékében már most meghaladja a magyar letöltések teljes forgalmát, és exponenciálisan továbbra is emelkedik. Az eddigi vásárlók és vásárlások 35 százaléka az Egyesült Államokból, 50 százaléka az Európai Unióból érkezik, a fennmaradó forgalmon egyenlő arányban Japán, Kanada és Ausztrália osztozik.

Sep-left Sep-right