Info-press-banner
2013. augusztus 12., hétfő
Itt az újabb alkalmazás! Hungaroton Klasszikusok: Zeneszerzők az App Store-ban

A Hungaroton Klasszikusok sorozat második része, a Zeneszerzők 32 ajándék trackkel már szintén elérhető az iTunes App Store-ban.

Tovább »
Sep-left Sep-right
2013. augusztus 1., csütörtök
Hungaroton Klasszikusok: Magyar irodalom applikáció iPhone-ra

A Hungaroton első, iPhone-ra írt alkalmazása 24 ajándék verssel felkerült az iTunes App Store-ba.

Tovább »
Sep-left Sep-right
2013. június 7., péntek
Gramofon: Paganini: 24 Caprices - Op. 1

Ismét bebizonyosodott, hogy varázshangszer a fuvola. Ezúttal Seres Dóra kezében, aki arra vállalkozott, hogy saját átiratában szólaltatja meg Paganini híres sorozatát.

Tovább »
Sep-left Sep-right
2013. június 7., péntek
Gramofon: Kósa György: Kamarazene brácsával - 1.

Dirk Hegemann korábban Weiner László műveiből készített felvételt a Hungarotonnál - most ismét neki köszönhetően kel hangzó életre értékes magyar kamaramuzsika.

Tovább »
Sep-left Sep-right
2013. június 3., hétfő
The Strad: A generous, wide-ranging viola collection from an eloquent player

This well-recorded pair of CDs is a wonderful testimony to Rivka Golani’s passionate musicianship. Additionally, it presents a neat conspectus of Romantic and post-Romantic viola music, from Mendelssohn’s teenage Sonata of 1824 to Zimbalist’s Hispanic melting-pot Sarasateana, written in the 1940s for William Primrose. Wisely not attempting to ape that great virtuoso’s unique panache, Golani surmounts the music’s many challenges with aplomb, never compromising the quality of her beautiful dark tone. The other overtly virtuosic piece here, albeit one of a more songful character, is Enescu’s Konzertstück, written in 1906 as a test piece for the Paris Conservatoire. Its numerous chromatic runs are perfectly clear in Golani’s hands, her double-stops ringing out triumphantly in the second subject.

Tovább »
Sep-left Sep-right
2013. május 27., hétfő
BBC Music Magazine: Sonatas for Violin and Piano; Sonata for Solo Violin

Over the years, Bartók’s two Violin Sonatas have enjoyed outstanding advocacy on disc, not least from Isabelle Faust and James Ehnes. This new, superbly recorded SACD release certainly matches, and in places exceeds, their white-hot intensity.

Tovább »
Sep-left Sep-right
2013. május 6., hétfő
The Strad: Powerful accounts of Bartók’s three sonatas for violin

Barnabás Kelemen takes a muscular approach to Bartók’s three sonatas (in this he is not alone). He and Zoltán Kocsis give an extraordinary performance of the First Sonata, full of fire and drive. They negotiate the multifaceted first movement with fierce and unflinching narrative propulsion. In the unaccompanied sections of the central Adagio, Kelemen is flexible, hushed and concentrated (albeit with rather a lot of breathing thrown in – the microphones are up close). The finale is a real tour de force, with Kelemen fizzing away on the G string.

Tovább »
Sep-left Sep-right
2011. október 10., hétfő
Ajándék a Hungaroton internetes áruházától a Jegymester vásárlóinak

A 2011. november 20-áig tartó közös akcióban a Hungaroton Zeneáruház ajándékkal lepi meg a Jegymester zenei és operajegyeket vagy -bérleteket vásárló felhasználóit.

Tovább »
Sep-left Sep-right
2011. szeptember 1., csütörtök
Minden várakozást felülmúló érdeklődés a Hungaroton digitális zeneáruháza iránt

A nyár elején indult Hungaroton Zeneáruház az elmúlt hónapok során új funkciókat tett elérhetővé oldalain és tovább bővítette az immár több, mint 5000 albumos, ritkaságokban is bővelkedő kínálatát.

Tovább »
Sep-left Sep-right
2011. május 31., kedd
Elindult a Hungaroton saját internetes zeneáruháza

A múlt havi bejelentést követően a napokban indította el a Hungaroton a Fotexnettel közös fejlesztésű zeneáruházát, melyben a vásárlók a kiadó komolyzenei kiadványain túl a magyar könnyűzene kimagasló művészeinek felvételeiből és ritkaságaiból is válogathatnak.

Tovább »
Sep-left Sep-right
2011. április 27., szerda
Elkészült a Hungaroton saját internetes zeneáruháza

2011 májusában indítja el a többszörös MIDEM-díjas Hungaroton a Fotexnettel közös fejlesztésű zeneáruházát, melyben a felhasználók könnyen megtalálhatják, megvásárolhatják és letölthetik kedvenc dalaikat és albumaikat akár már 199 forintért, mindenfajta előfizetési díj nélkül. A Hungaroton archívuma a legnagyobb magyar komoly- és popzenei szereplők otthona: a klasszikus zenét többek között Bartók Béla, Kodály Zoltán, Liszt Ferenc, Fischer Annie, Vásáry Tamás és Kocsis Zoltán képviseli, míg a könnyűzene műfajában olyan maradandó sztárok életműve koncentrálódott, mint Koncz Zsuzsa, Korda György, Máté Péter, Szécsi Pál, a Bikini, az Illés, az Omega együttes, a Neoton Família és a Benkó Dixieland.

Tovább »
Sep-left Sep-right
2011. március 16., szerda
A Hungaroton teljes kínálata felkerült az iTunesra

A Hungaroton Records Kft. teljes kereskedelmi forgalomban levő, mintegy 2500 albumos kínálata immár elérhető a világ legnagyobb zeneboltjában, az Apple iTuneson.

Tovább »
Sep-left Sep-right
2010. október 11., hétfő
A Hungarotoné a legnagyobb magyar kínálat az iTuneson

A régióban elsőként a vezető magyar hanglemezkiadó, a Hungaroton Records Kft. kínálata lépte túl az 1000 CD-s “álomhatárt” a világ legnagyobb zeneboltjában, az Apple iTuneson.

Tovább »
Sep-left Sep-right